Aceasta este povestea metamorfozarii a unui dovleac, maaaare si plin de el, in cea mai delicioasa si aromata placinta pe care am mancat-o vreo data. Asa ca iata modul in care un banal bostan a fost inobilat cu arome de peste mari si tari, rezultand un desert delicios.
Aluat: - 125 g faina
- 50 g unt rece taiat cubulete
- 1/2 lg-ta sare
- 1/2 lg-ta zahar
Umplutura de dovleac: - 500 g dovleac copt ( vreo ora in cuptor )
- 120 ml lapte sau smantana nefermentata
- 110 g zahar
- 3 oua
- 1 lg-ta scortisoara
- 1/2 lg-ta ghimbir macinat (se poate pune si ghimbir proaspat)
- 3 cuisoare maruntite- 1/2 lg-ta turmeric

Se serveste la temperatura camerei. Pofta buna!
Minunea de mai sus este o adaptare dupa reteta de Pumkin pie a Marthei Stewart.
Minunea de mai sus este o adaptare dupa reteta de Pumkin pie a Marthei Stewart.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu