
Ca tot am pomenit de tarta cu mere, hai sa va spun mai multe despre ea. Am facut-o ieri, dintr-un rest de aluat de la o prajitura cu aluat fraged si dulceata. Si-a primit denumirea de "rustica" datorita infatisarii crappy; am observa ca in ziua de azi, tot ceea ce e mai uratel si pare hand made, se intituleaza generic "rustic", asadar nu aveam cum sa fac exceptie de la regula :).
Compozitia aluatului o gasiti in linkul de mai sus, iar pentru umplutura necesara unei tarte, aveti nevoie de 6 mere medii feliate subtire, pe care le amestecam cu 200 grame zahar, 3 linguri faina, 2 linguri ulei, scortisoara, ceva zeama de lamaie, si niste zahar vanilat (reteta de umplutura inspirata de Jamie Oliver).
Intindem aluatul intr-o tava apoi punem umplutura de mere. Ideal ar fi fost sa pun deasupra ceva grilaj din aluat, dar nu am avut cantitatea necesara pentru ca foloseam resturi; voi nu faceti ca mine. Puneti ceva aluat si deasupra. Se coace in cuptor la foc mediu 30- 40 de minute, e delicioasa si insenineaza chiar si un inceput de zi tomnatic.
Pofta mare, pofticiosilor!
Laura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu