octombrie 07, 2011

Cornuri dulci cu cocos

0 Comments

 Acum cateva zile "frunzaream" cu multa placere un blog de peste mari si tari, mai exact din Indonezia (far, far away, i know ). Am fost fermecata de specificul acestei bucatarii, ce isi deprinde radacinile si tainele din bucataria chinezeasca, de ingredientele nemaivazute si nemaiauzite pe aici pe la noi, toate acestea prezentate intr-un mod foarte profesionist si apetisant, de niste fotografii desavarsite.
 Dintre toate minunatiile care mi s-au perindat prin fata ochilor while i was browsing that wonderfull blog, something really ring my bells, cand am citit cuvantul magic: coconut! Da, i'm a coconut person, ma inebuneste aroma exotica a nucii de cocos, i love it! Asta imi aminteste de o "orgie" culinara, mai exact, eu, un kg de inghetata de cocos cu ciocolata si vreo 2 ore, timp in care inghetata a disparut in stomacul meu pofticios. Nuts for coconuts, i know...
  Sa va spun mai mult despre aceste cornuri dulci cu cocos, care se fac foarte usor si sunt delicioase.


  Incepem prin a pune in robot 250 g faina, 10 g drojdie uscata, 55 g zahar, 1 lingurita lapte praf si un praf de sare. Pornim robotul cateva secunde ca toate ingredientele sa se combine. Acum e timpul sa adaugam 1 ou si 100 ml apa calduta. Pornnim din nou robotul si il lasam sa framante aluatul, la viteza mica 2 minute. Adaugam apoi  45 g unt la temperatura camerei si mai framantam inca 2 minute. Punem aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si se lasa sa se odihneasca in timp ce pregatim umplutura.
  Pentru umplutura, zice reteta originala, avem nevoie de nuca de cocos proaspat rasa. Mie mi-a displacut ideea de a rade nuca de cocos (it's a pain in the ass) asa ca i took the easy way. Am luat 200 g nuca de cocos deshidratata, gata rasa, pe care am hidratat-o cu 150 ml apa calduta, apoi am amestecat-o cu 100 g zahar si 1 pliculet de zahar vanilinat.
 Inapoi la aluat, il impartim in bilute de aceeasi dimensiune si ne punem pe treaba. Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem fiecare biliuta sub forma unui triunghi. In partea de jos a triunghiului punem o lingura din umplutura si rulam aluatul sub forma unui rulou. Procedam la fel si cu restul de aluat. Reteta ilustrata aici.
  Cornurile astfel formate se lasa sa se dospeasca 1 ora si jumatate, pana isi dubleaza dimensiunile, apoi se pun in tavi unse cu unt si se coc pana se rumenesc, 10- 15 minute, in cuptorul incins in prealabil.
  Fluffy, sweet and yummy!

                                                                                  Happy weekend everyone!
                                                                                                           Laura.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu