Fac parte dintre aceia care fac greseala sa nu ia micul dejun in fiecare dimineata. De ce? Pentru ca fac parte dintre aceia care de obicei mananca seara tarziu. La un moment dat, i managed to get back on track si sa imi reglez dereglarile dar bad habbits die hard.
Din an-in paste se mai intampla sa ma trezesc cu foamea in gat; atunci, invart ceva oua prin tigaie, prajesc niste paine, peste care intind si niste unt (mmmm... paine prajita, fierbinte, cu unt ce se topeste usor... slurp!); ma infrupt cu pofta, ca o data in an iau si eu micul dejun.
Acea o data in an s-a intamplat acum cateva dimineti, cand aceeasi foame acuta m-a indemnat sa o tratez asa cum se cuvine. Am pus pe masa tot oua si unt, dar de data asta with a twist cu iz hindus.Pentru o portie generoasa, dedicata celor cu un ficat sanatos, avem nevoie de 3 oua, batute bine cu furculita, impreuna cu 1 lingurita rasa praf de curry (il recomand pe cel de la Kamis, pentru ca are gustul cel mai apropiat de real curry) si ceva sare si piper, asa dupa gust. Tocam marunt 1 ceapa mica rosie, 1 ardei chilli, cateva frunze de patrujel/coriandru si le punem deoparte.
Incingem bine-bine o tigaie anti aderenta, in care topim 1 lingura de unt ( ar fi mers niste ghee, dar slabe sanse sa gasesti in Romania asa ceva), apoi punem amestecul de oua si curry iar deasupra presaram ceapa si ardeiul. Coacem omleta pana ce se incheaga (1- 2 minute), apoi o intoarcem si pe partea cealalta ( 30 de secunde pana la 1 minut), sa o rumenim frumos pe ambele parti.
Scoatem omleta pe o farfurie si o servim calda, cu un sos de iaurt, preparat din iaurt gras, cu putina coaja de lamaie si patrunjel.
Daca despre frittata se spune ca e o omleta mai smechera, atunci omleta indiana este mama smecheriei! ;)
Toodles!
Laura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu