Iata ce poti sa faci pe o vreme ca asta: incepi cu o baie calduta, iti pui sosete groase in picioare, apoi prepari o cana de ceai fierbinte si te tolanesti pe canapea, abandonandu-te pentru cateva ore printre randurile unei carti bune.
Pune la indemana The Chocolate Chip Cookie Jar, din care sa te infrupti fara resentimente de fiecare data cand te uiti pe fereastra si constientizezi neplacutele dezlantuiri ale naturii. Daca se intampla cumva sa iti fuga gandul la vara ce tocmai a trecut, combate tristetea si melancolia ce te invadeaza amestecand inghetata preferata cu bucatele de chocolate cookies. Intr-un mod ciudat, it kinda works...
Pune la indemana The Chocolate Chip Cookie Jar, din care sa te infrupti fara resentimente de fiecare data cand te uiti pe fereastra si constientizezi neplacutele dezlantuiri ale naturii. Daca se intampla cumva sa iti fuga gandul la vara ce tocmai a trecut, combate tristetea si melancolia ce te invadeaza amestecand inghetata preferata cu bucatele de chocolate cookies. Intr-un mod ciudat, it kinda works...
Dintre miile de retete de cookies, am ales reteta Marthei Stewart, pe care eu o consider ca fiind Chanel-ul bucatariei. Clasic, uneori rigid, but allways in style.
Incepem prin a seta temperatura cuptorului la 180 de grade ( rotim butonul cuptorului pana la jumatate). Intr-un bol punem 200 g unt la temperatura camerei, 1 cana (de ceai) de zahar brun si 1/2 cana de zahar tos. Mixam ingredientele cu mixerul de mana, setat la viteza maxima, timp de 6 minute. Adaugam apoi 2 oua mari, 2 pliculete zahar vanilinat, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare si continuam sa mixam. Cand toate acestea s-au amestecat, incorporam 2 1/3 cani faina, iar la final adaugam 2 tablete de ciocolata amaruie, maruntita cu ajutorul cutitului. Lasam compozitia sa se odihneasca la frigider 15 minute, apoi cu o lingura, sau chiar cu mana, formam bilute mici (cam de dimensiunea unei nuci), pe care le punem intr-o tava de copt, tapetata cu hartie pergament, lasand spatiu intre ele ( in timpul coacerii isi modifica dimensiunea).
Se dau la cuptor timp de 15- 18 minute, pana cand marginile prajituricilor devin aurii. Cand le scoatem, le lasam sa se racoreasca in tava 2- 3 minute, apoi le transferam pe un grilaj si le lasam sa se raceasca de tot.
Se depoziteaza intr-un recipient acoperit si se pastreaza chiar si 2 saptamani... desi nu e cazul, pentru ca aceste mici prajiturici scot la iveala The Inner Cookie Monster din oricine, disparand la fel de repede cum se fac. Iar cand toate astea se vor fi intamplat, cu siguranta veti auzi monstruletii stigand: Bis!!!
Chef's note: Zaharul brun se poate inlocui cu zahar fin. Zaharul fin este zahar alb, cu o granulatie de dimensiuni mai mici, in comparatie cu zaharul tos. Nu veti avea in cookies-urile voastre aroma subtila de caramel data de zaharul brun, but it'll do the work.
Folositi intodeauna ciocolata amaruie de calitate, pe baza de unt de cacao, si spuneti nu fulgilor de ciocolata din comert, ce au in compozitie margarina.
Daca nu va place ciocolata amaruie, inlocuiti-o cu ciocolata cu lapte, insa in loc de 1 cana de zahar brun, adugati numai 2/3.
Pe langa ciocolata, adugati daca va place, alune de padure, migdale sau nuci.
Stay warm and fuzzy, guys!
Laura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu