Suna fancy, nu? Dar nu e nimic fancy in legatura cu aceasta reteta, de fapt, e simpla ca buna- ziua. Si daca am pomenit de simplitate, stiti cum se spune, lucrurile simple sunt cele mai bune. Pe bune! ;)
Yorkshire puddings sunt de fapt niste briose sarate, ce isi au originile in orasul al carui nume il poarta, din Anglia. Acolo se servesc de obicei alaturi de friptura de vita si de un sos special. Noi nu sntem englezi, nu suntem nici in Anglia, asa ca putem sa le servim ca atare sau alaturi de ce vrem noi. Se potrivesc de minune la un Sunday brunch, abia scoase din cuptor, manjite cu unt sau crema de branza si infulecate degraba. De asemenea, fac treaba buna si langa o supa fierbinte, sau langa orice de-ale gurii.
Reteta am "furat-o" ( shhhh... sa nu ma spuneti ;) )de la dragul de Jamie Oliver, my cooking guru si spune cam asa:
Se mixeaza impreuna 1 cana de faina, 1 cana de lapte, un ou mare, putin marar tocat si sare. O tava pentru briose se unge bine cu ulei sau unt topit, se incalzeste in cuptor 1 minut, apoi se toarna compozitia in forme si se da din nou la cuptor (cuptorul trebuie incins bine- bine inainte), timp de 15- 20 de minute. And that's all, folks!
Pofta mare sa aveti!
Laura.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu