
1 Conopida natur
O conopida de marime medie (desfacuta in buchetele) se spala, se fierbe la aburi sau in apa 10 - 15 minute, se scoate iar dreasupra se stoarce zeama de la o lamaie, se pun 3 linguri de ulei de masline extravirgin si se presara sare si patrunjel proaspat tocat.
Se poate consuma ca atare sau poate acompania diverse feluri de mancare.
2 Supa crema de conopida
O alta conopida medie se desface in buchetele, se spala si se lasa sa se scurga. Intre timp curatam o ceapa mare, o taiem julien si o punem la calit in 2 - 3 linguri de ulei (sau unt) incins. Dupa 5 minute adaugam conopida, o lasam si pe ea cateva minute sa ajunga la temperatura celorlalte ingrediente apoi turnam peste apa fierbinte, cat sa acopere continutul oalei cam 3/4. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu 10 minute.
Punem toata fierura in blender, adaugam a sprinkle of salt and peper, 2 - 3 linguri zeama de lamaie 150 g smantana si mixam pana se transforma totul in crema. Se serveste fierbinte, cu crutoane si patrunjel verde tocat. Try it! E nesteptat de gustoasa si fina. 3 Crema tartinabila de conopida

Se serveste cu paine prajita si e delicioasa!
Inchei aici pledoaria mea dedicata super - conopidei, o leguma sanatoasa si, dupa cum observati, foarte versatila.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu