Cum trebuia musai sa aduc un raport personal retetei, am modificat compozitia pentru a obtine biscuiti crocanti dar fragezi in acelasi timp, crescand proportional sansele de a ramane cu dintii in gura (varianta originala chiar e crocanta, la fel de crocanta ca si posmegii de pe timpul raposatului ).
Iata cum am facut: am luat 350 g de faina, 4 linguri unt, 100 ml apa, 1 ou, 1 lingurita zahar, 1\2 lingurita sare, 2 lingurite piper proaspat macinat (adica zdrobit cu ajutorul tigaii :) )
Iata cum am facut: am luat 350 g de faina, 4 linguri unt, 100 ml apa, 1 ou, 1 lingurita zahar, 1\2 lingurita sare, 2 lingurite piper proaspat macinat (adica zdrobit cu ajutorul tigaii :) )
Bilutele din aluat se intind pe o faie de hartie de copt, intr-un strat cat mai subtire posibil, apoi se presara deasupra piperul zdrobit si presam aluatul cu mana, astfel incat piperul sa intre in aluat. Se taie alutaul cu cutitul in forma dorita (patratele, triunghiuri etc.)
Se coc in cuptorul incins cam 15 minute, pana devin crocante. Se servesc cu diferite sosuri; eu am facut special pentru ei un sos Thousand island, un sos cu tarhon, numit Green godess si o crema de avocado cu maioneza.
Sosul Green Godess se face din 1 ceasca maioneza, 1/2 ceasca smantana, 1/2 legatura patrunjel tocat, cateva fire de tarhon proaspat (eu am folosit tarhon murat in otet), 2 cepe verzi tocate, 2 fileuri de ansoa, 1 catel de usturoi zdrobit, 2 linguri zeama de lamaie, sare, piper. Ingredientele se mixeaza in robot pana la omogenizarea tuturor ingredientelor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu