Am framantat in robot 300 g faina cu 10 linguri apa, 6 linguri ulei si un praf de sare. Am obtinut un aluat pe care l-am intins intr-o foaie de 1/2 cm grosime, l-am uns cu o pasta facuta din 3 linguri ulei si 1 lingura faina, apoi l-am impaturit pana am obtinut un dreptunghi mic si l-am lasat o ora in frigider, infasurat in folie alimentara. Dupa ce s-a racit indeajuns, am intins din nou aluatul, fara sa il framant, l-am decupat dupa forma vasului in care urma sa montez cremsnitul ( tineti cont de faptul ca foaia la copt isi micsoreaza dimensiunile cam cu 1 cm) si l-am copt in cuptorul incins 15 minute; am copt inclusiv resturile de aluat ramase dupa ce am taiat aluatul.
Pentru crema, am pus pe foc 1 litru de lapte dulce. Am batut 6 galbenusuri cu 10 linguri zahar si 5 de lapte, pana la dizolvarea completa a zaharului. Mai adaugam si 3 linguri de faina si 5 linguri de amidon alimentar. Cand laptele fierbe, am turnat peste ouale batute, am redus flacara la minim si am amestecat cu telul, pana s-a ingrosat crema. Just to be sure ca crema va avea consistenta potrivita, am adaugat si un pachet de foi de gelatina (10 g), si am amestecat pana s-a dizolvat. Se da crema de pe foc si se adauga aromele, adica 4 plicuri de zahar vanilinat, sau semintele de la 1/2 baton de vanilie si 2 plicuri de zahar vanilinat, in cazul meu.Asamblare: Intr-un vas dreptunghiular cu marginile inalte se pune foia si se toarna peste crema calduta. Deasupra presaram resturile de foaie ramase dupa decuparea aluatului, zdrobite intr-un prosop in prealabil.
Se pastreaza la rece cateva ore, apoi se poate servi.
Asta e tot? Pai cam da...doar am zis ca e usor! Enjoy!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu