mai 25, 2011

Chinezarii, partea I: Orez cu ou si legume

0 Comments

 Imi place bucataria chinezeasca, ma atrage prin simplitatea metodelor de pregatire a preparatelor si se incadreaza in tiparul agreat de noi toti: usor si bun!
 Evit insa sa mananc chienese food de la restaurantele de profil, pentru ca preparatele sunt, de cele mai multe ori, inecate in ulei, fie sunt condimentate cu sare chinezeasca, in limbaj stiintific, monoglutamatul de sodiu, un potentiator de gust pe care nu il vreau in farfuria mea. Asa ca am invatat sa imi pregatesc singura cateva retete, pe care le pregatesc repede, atunci cand ma loveste pofta.

    Incepem cu orezul, preparat de baza in bucataria asiatica.
 O cana de orez, de preferat cu bobul lung, se pune la fiert in 2 litri de apa, cu putina sare. Dupa ce se fierbe, se clateste cu apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
  Se curata si se toaca marunt 1 ceapa, iar 1 morcov se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron batem 2 oua cu putina sare, ca pentru omleta.
  Incingem intr-o tigaie non-aderenta 2-3 linguri de ulei si preparam ouale ca si cand am face oua jumari ( adica se pun ouale in tigaie si se amesteca, pana se coaguleaza). Scoatem ouale din tigaie, mai adaugam ulei daca este nevoie, si punem ceapa la calit, iar dupa 2-3 minute, adaugam si morcovul. Calim legumele, pana se inmoaie, cam 7 -8 minute. Cand legumele sunt gata, punem 5 linguri de sos de soia ( dupa gust, se poate pune mai mult sau mai putin) si orezul fiert; gatim totul cateva minute, pana cand orezul ajunge la temperatura legumelor din tigaie. Se da de pe foc, se adauga ouale si se potriveste de sare.
  E bun atat cald cat si rece si se poate servi ca atare sau alaturi de alte preparate, de preferat tot cu specific asiatic. Data viitoare o sa va povestesc despre o reteta de Pui in 3 culori. Pana atunci,

                                                                                                           Pofta la gatit!
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu