mai 28, 2011

Chinezarii, partea II: Pui in trei culori

0 Comments

  Hai sa va spun cum sa faceti ceva usor, bun, asian style! Ca doar v-am promis...

 Pui in trei culori

 Avem nevoie de un piept de pui dezosat, pe care il taiem cubulete/fasiute si il lasam la marinat 20 de minute in 2 linguri de ulei si 4 linguri de sos de soia.
 Intre timp taiem cubulete/fasiute urmatoarele: 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben,1 ardei gras verde, 1 dovlecel. De fapt, dovlecelul il taiem mai bine fie felii, fie julien. Daca se doreste, punem la ingramadeala si niste ciuperci, astea taiate dupa pofta inimii. :)
  Si acum incepe nebunia. Luam un wok sau o tigaie antiaderenta, fiecare cu dotarile lui, si o punem la incins pe flacara aragazului, data la maximum. Cand vasul s-a incins bine-bine, punem cu atentie pentru ca s-ar putea sa sara, 2-3 linguri ulei. Acum incepem sa calim legumele; le punem pe rand in tigaie, mentinand flacara aragazului la maximum, amestecand continuu. Ideea este sa le gatim doar pe jumatate, astfel incat ele sa ramana crocante. 3-4 minute pe foc, ar fi de ajuns, insa va recomand sa gustati si sa vedeti daca va convine textura acestora. De asemenea, daca in timpul prepararii mai este nevoie de ulei, mai adaugati.
  Odata ce am terminat cu legumele, vine randul puiului in tigaie. Acesta se gateste complet, nimanui nu ii place puiul in sange... Scoatem puiul si in aceeasi tigaie dizolvam o lingura pasta de tomate in putina apa, cam 1/3 cana (ma refer la cana de ceai), 2-3 linguri suc de lamaie, si 4-5 linguri de sos de soia, sau mai mult, daca ne place. Aveti grija insa, pentru ca sosul de soia e cam sarat.
   In sosul obtinut, adaugam legumele si puiul. Lasam putin amestecul pe foc, sa ajunga totate cele la aceeasi temperatura, apoi dam tigaia de pe flacara. Se serveste ca atare ,cu orez sau cu ce vreti voi.
   V-am zis eu ca e usor! Gata in a blink of an asian eye! Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu