septembrie 16, 2011

Stir-fry picant de dovlecel,rosii si ardei kapia

0 Comments

... sau cum s-ar zice in dulcele nostru grai la a lua o tigaie,  a o incinge bine-bine, a picura ceva ulei si a perpeli in ea tot ce ai prin frigider: legume, carne, orez and so.
 Asadar, daca va e foame, nu aveti chef sa tineti companie aragazului vreo doua ore si in frigiderul vostru stau sa isi dea duhul ardei rosii, dovlecei, ciuperci si chestii ce au avut odata picioare, take out your chopsticks si get ready, caci in 10 minute se pune masa.
 Pentru inceput, am taiat bastonase dovlecelul si ardeii (2 la numar), iar rosiile (2) feliute.
Se incinge o tigaie pe foc mare, se pune 1 lingura de ulei si punem legumele la calit, nu toate odata ci pe rand. Le gatim 3-4 minute, astfel incat sa ramana usor crocante. Cand vine randul rosiilor, dam focul mai mic si le calim 5 minute, zdrobindu-le cu lingura pentru a obtine ceva sos.
Peste rosii, adaugam 4 linguri sos de soia, niste chilli tocat, 2 linguri zeama de lamaie si putin ghimbir (proaspat sau pudra), punem si legumele calite, amestecam and... ready to serve! Sa aveti pofta si un weekend placut!

P.S. Daca doriti ceva mai consistent, puteti aduga cubulete de carne (pui, peste, vita, porc) pe care le marinati 10- 20 de minute in cateva linguri de sos de soia si ulei, apoi le rumeniti in tigaie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu