iunie 30, 2011

Paste... chinezesti

1 Comments

  Adicatelea paste italienesti, gatite chinese- style. Cum nu am avut la indemana taitei de orez ca orice chinez de rand, am improvizat, si i-am inlocuit cu paste din faina de grau. Ideea mi-a venit dupa ce am vazut in meniul from my favorite chinese place, un preparat similar, cu spaghete in loc de taitei. Ce sa faci, criza s-a infiltrat peste tot, chiar si in lumea taiteilor de orez...
  Am preparat mancarica asta delicioasa de doua ori, cu doua feluri de paste: spaghetti si vermicelli.

  Sa vedem acum how it's made:
 Incepem cu pastele, cam jumatate de pachet, ca si cantiate, care se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
 Mai avem nevoie de 1 ceapa medie, taiate julien, 1/2 ardei gras rosu si 1/2 ardei gras verde, taiat fasiute, 1/2 dovlecel taiat sub forma unor bastonase, 1/3 varza mica, taiata fin, 5 ciuperci feliate, 1 rosie decojita si feliata.... si lista poate continua cu orice alte legume va mai imaginati voi. Iar daca vreti ceva mai consistent, puteti adauga bucatele de carne (pui, porc, vita, peste), marinate in prealabil in cateva linguri de sos de soia.
 Se incinge bine- bine o tigaie de tip wok (daca nu aveti, folositi o tigaie obisnuita) pe flacara aragazului data la maximum. Punem in tigaie 1 lingura de ulei si calim ceapa cateva minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand ceapa a inceput sa se inmoaie, cam dupa 2 -3 minute, o scoatem si o lasam deoparte. Punem tigaia din nou pe flacara, adaugam inca o lingura de ulei si calim ardeiul, tot 2-3 minute, astfel incat sa nu fie nici crud, dar nici complet gatit, doar usor perpelit. Daca adaugam si carne, aceasta se prepara in acelasi fel, exceptie facand timpul de preparare, care va fi mai lung de 2-3 minute, mai ales daca folosim carne de pui.
 Preparam astfel toate legumele, iar la final, le punem pe toate in tigaie, reducem flacara aragazului la jumatate, adaugam 5 linguri de sos de soia (mai mult sau mai putin, dupa gust), stoarcem zeama de la 1/2 lamaie mica si aducem toate ingredientele la aceeasi temperatura. Adaugam acum pastele fierte si amestecam incet. Verificam daca mai e nevoie de sare, de sos de soia sau zeama de lamaie. Dupa gust, mai putem adauga chilli, ghimbir ras & other spices. Si gata! Atat de usor... si delicios. Pofta mare sa aveti!

1 comentarii:

Bucataras 6 iulie 2011 la 09:30

La multi ani, Laura, bucatarasii iti ureaza toate cele bune!

Trimiteți un comentariu