noiembrie 06, 2010

Revani

0 Comments

 

    Lucrurile simple sunt cele mai bune! De aceea impartasesc aceasta reteta al carei gust este invers proportional cu simplitatea modului de preparare. Revani este o prajitura populara in Turcia si de indata ce o gusti, intelegi de ce. Nu o sa vorbesc mult despre ea pentru ca este asa de savuroasa incat nu imi gasesc cuvintele potrivite pentru a o descrie. Asa ca iata reteta:

   
   

    Aluat: - 200 g faina
              - 100 g gris
              - 150 g iaurt
              - 100 ml ulei
              - 3 oua
              - 2 lg zahar
              - 1 pliculet praf de copt
              - 1 pliculet zahar vanilat

    Sirop: - 2 cani zahar
              - 1 cana apa
              - coaja si zeama de la 2 portocale sau lamai
              - 2 pliculete vanilie

     Pentu decor: nuca de cocos sau nuci maruntite, iar pentru un touch oriental, fistic pisat.

       Separam galbenusurile de albusuri, iar pe acestea din urma le batem spuma inpreuna cu zaharul. Apoi adaugam cele 3 galbenusuri, uleiul, iaurtul, faina si grisul, praful de copt si zaharul vanilat. Mai mixam putin si gata, putem turna amestecul in tava unsa cu putin ulei. Se da in cuptorul incins si se coace la temperatura medie cam 30 - 40 de minute, pana capata o culoare aurie. ATENTIE insa la temperatura din cuptor in timpul coacerii pentru ca arde usor.
       In timp ce aluatul se "bronzeaza" in cuptor, preparam siropul. Se amesteca zaharul cu apa intr-o craticioara si se pune pe foc, amestecand din cand in cand pana la dizolvarea completa a zaharului. Se ia siropul de pe foc apoi adaugam coaja si sucul de portocala/lamaie, impreuna cu vanilia.
   Cand aluatul s-a copt, il scoatem din cuptor si cu ajutorul unui polonic il insiropam incet, pana ce se absoarbe tot lichidul. Dupa ce s-a racit, scoatem prajitura din tava, presaram deasupra nuca, o portionam si o servim. Absolut delicios!!!!


  Sursa de inspiratie: emisiunea Turkish Cuisine

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu