noiembrie 11, 2010

Ceva dulce : Pumkin pie

0 Comments


  


       Aceasta este povestea metamorfozarii a unui dovleac, maaaare si plin de el, in cea mai delicioasa si aromata placinta pe care am mancat-o vreo data. Asa ca iata modul in care un banal bostan a fost inobilat cu arome de peste mari si tari, rezultand un desert delicios.

     



                         


                          Aluat:      - 125 g faina
                                         - 60 ml lapte sau apa rece
                                         - 50 g unt rece taiat cubulete
                                         - 1/2 lg-ta sare
                                         - 1/2 lg-ta zahar
     
      Umplutura de dovleac: - 500 g dovleac copt ( vreo ora in cuptor )
                                         - 120 ml lapte sau smantana nefermentata
                                         - 110 g zahar
                                         - 3 oua
                                         - 1 lg-ta scortisoara
                                         - 1/2 lg-ta ghimbir macinat (se poate pune si ghimbir proaspat)
                                         - 3 cuisoare maruntite
                                         - 1/2 lg-ta turmeric


     In robot se pune faina cu sarea si zaharul. Daca nu aveti robot, folositi un bol si o ligura; ideea e sa atingeti cat mai putin aluatul cu mana. Se adauga untul si se mixeaza pana se obtine o compozitie cu aspect nisipos (cam 15 secunde); incorporam si laptele rece. Vom obtine un aluat pe care il intindem pe o suprafata tapetata cu faina, incercand sa nu il atingem prea mult cu mana. Este foarte important ca aluatul sa ramana rece pentru a evita topirea untului si transformarea aluatului intr-un aluat prea fraged; noi avem nevoie de o crusta ferma. Dupa ce am intins aluarul, il pudram cu putina faina, il impaturim in doua si il asezam cu grija intr-o tava pentru tarta. Se lasa la frigider jumatate de ora.                                              Dovleacul copt se paseaza in mixer. In piureul obtinut se adauga laptele, oualele, zaharul si condimentele. Aceasta compozitie se toarna in tava peste aluat si se da in cuptorul incins unde sta cam 40- 50 de minute.
     Se serveste la temperatura camerei. Pofta buna!

     Minunea de mai sus este o adaptare dupa reteta de Pumkin pie a Marthei Stewart.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu