februarie 28, 2011

Chiken with home-made noodles

0 Comments

  Tocmai am auzit o tanti metrorolog spunand ca cica primavara ar veni incepand cu 10 martie. Ma bucur nespus pentru ca in momentul de fata nu imi doresc nimic mai mult decat o raza prietenoasa de soare iar soarele asta cu dinti a muscat destul din obrazul meu lunile astea, and it isn't fun anymore. Oricum, fie ca e 10 martie, fie ca e mai tarziu, de un lucru sunt sigura, primavara e pe drum iar eu o astept cu bratele deschise. 
  Back to reality, afara inca se inregistreaza temperaturi cu minus iar iarna e la ea acasa si nu da semne ca s-ar da dusa. Asa ca pastrez soarele in suflet si inca gatesc mancaruri cu efect de incalzire.
  Reteta de azi: chiken with home-made noodles.

   Incepem prin a pune la fiert cam 800 de grame bucati de pui - pulpe, aripi, spate, in 4 litri de apa. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se scot bucatile de pui, se dezoseaza, apoi oasele se pun din nou la fiert in aceeasi zeama, inca 20 de minute. Carnea se taie bucatele si se pune deoparte.
  Tocam marunt o ceapa, o telina mica, un morcov, un ardei si un dovlecel iar cand cele 20 de minute au expirat, punem in oala la fiert bucatelele de legume. Completam cu apa daca a scazut zeama prea mult.
  Cat timp legumele fierb, facem taiteii.
 Reteta e simpla, la fiecare 100 de grame de faina, se pune 1ou. Pentru aproximativ 4 liti de supa, mie mi-au ajuns taiteii facuti din 2 oua, 200 de grame de faina si un praf de sare. Din aceste ingrediente se face o coca pe care o intindem pe o suprafata presarata cu faina, cat mai subtire posibil. Se taie aluatul cu ajutorul unui cutit, in fasii subtiri. Si gata! Avem taitei home- made.
 Cand legumele s-au fiert, scoatem din oala oasele si adaugam taiteii; acestia se fierb pana se ridica la suprafata. Se adauga si carnea de pui. 3 linguri de faina se dizolva in putina apa si se toarna amestecul in supa. Se mai fierbe inca 5 minute, pana cand lichidul se mai ingroasa putin. Se opreste focul, se potriveste de sare si piper si finisam supica noastra cu patrunjel proaspat, tocat. Pofta mare la gatit! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu