Zilele astea au poposit in my cuisine niste oua adevarate, din acelea de la gaini adevarate, care cresc fericite si se plimba in voie intr-o ograda de tara. Oua micute, proaspete si cu galbenusuri de culoarea apusului de soare vara; oua fericite de la gaini fericite! :))
Incantata peste masura de aceste biete oua (in ultimul timp ravnesc mult dupa alimentele de tip bio), am sacrificat cateva dintre ele si am pus la cale cea mai pufoasa omleta ever! Brunch-ul perfect pentru o dimineata tarzie de week-end. Iata cum sta treaba:
Luam 4 oua si separam galbenusul de albus; pe acesta din urama il batem spuma cu ajutorul telului, impreuna cu un praf de sare, apoi se da deoparte. Batem si galbenusurile cu furculita.
Separat, tocam marunt un ardei kapia si cateva fire de marar. O felie de branza de burduf, groasa de 1-2 cm se taie cubulete. Toate aceste ingrediente se adauga peste galbenusuri si se amesteca. Mai lipseste un praf de sare (un praf, nu mai mult, pentru ca branza este deja sarata) si ceva piper proaspat rasnit. Cand branza, ardeiul si mararul s-au imprietenit cu galbenusurile, incorporam cu grija albusurile spuma, amestecand de sus in jos.
Amestecul obtinut se prepara intr-o tigaie non-aderenta incinsa in prealabil, unsa cu putin ulei de masline. Se prajeste la foc mediu timp de 5 minute (pana ce se incheaga ouale in centru), apoi se pliaza omleta pe jumatate, se scoate pe o farfurie si se serveste fierbinte. Pofta la gatit si week-end placut!
Sfat: daca nu aveti o tigaie non-aderenta, mai bine lasati-va pagubasi pentru ca omleta asta ar fi in stare sa stea lipita chiar si de teflon :)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu