Astazi a fost prima dimineata de toamna. Nu, nu ma refer la faptul ca in doua zile incepe toamna astronomica, i mean ca azi, cand m-am trezit, m-a intampinat un cer noros, o adiere de vant rece mi-a azvarlit in frunte ditamai frunzoiul uscat si galben si mi-a ciufulit serios parul. Cand m-am dezmeticit eu din toate astea, imi era clar: afara e cam toamna. Am oftat din toata diafragma, mi-am pus sosete in picioare si m-am resemnat gandindu-ma ca daca tot vine frigul, macar scap de grija pedichiurii riguroase de pe timp de vara.
Ca tot am pomenit de tarta cu mere, hai sa va spun mai multe despre ea. Am facut-o ieri, dintr-un rest de aluat de la o prajitura cu aluat fraged si dulceata. Si-a primit denumirea de "rustica" datorita infatisarii crappy; am observa ca in ziua de azi, tot ceea ce e mai uratel si pare hand made, se intituleaza generic "rustic", asadar nu aveam cum sa fac exceptie de la regula :).
Compozitia aluatului o gasiti in linkul de mai sus, iar pentru umplutura necesara unei tarte, aveti nevoie de 6 mere medii feliate subtire, pe care le amestecam cu 200 grame zahar, 3 linguri faina, 2 linguri ulei, scortisoara, ceva zeama de lamaie, si niste zahar vanilat (reteta de umplutura inspirata de Jamie Oliver).
Intindem aluatul intr-o tava apoi punem umplutura de mere. Ideal ar fi fost sa pun deasupra ceva grilaj din aluat, dar nu am avut cantitatea necesara pentru ca foloseam resturi; voi nu faceti ca mine. Puneti ceva aluat si deasupra. Se coace in cuptor la foc mediu 30- 40 de minute, e delicioasa si insenineaza chiar si un inceput de zi tomnatic.
Pofta mare, pofticiosilor!
Laura.



0 comentarii:
Trimiteți un comentariu