Incepem cu un piept de pui dezosat, pe care il taiem cubulete (de dimensiunea unei imbucaturi) si pe care il lasam la marinat intr-un sos facut din 2 linguri de ulei, 2 linguri zeama de lamaie si 1/2 lingurita pasta de curry (se gaseste la Mega Image) sau curry pudra ( il recomand pe cel de la Kamis).
In timp ce puiul se lafaie in toate cele, tocam marunt 2 cepe medii si 1 ardei gras rosu (optional). 300 g de ciuperci se taie la misto (tot de dimensiunea unei imbucaturi) si se dau deoparte. Punem o tigaie pe flacara, and when the time is right, punem puiul; cand carnea de pui s-a fript bine, o scoatem din tigaie. In aceeasi tigaie punem 2 linguri de ulei si calim ceapa timp de 5 minute. Adaugam si ardeiul, pe care il gatim tot 5 minute. Cand legumele din tigaie s-au inmuiat punem si ciupercile, pe care le "tratam cu caldura" numai 2-3 minute, pana cand incep sa isi schimbe culoarea. Peste toate acestea punem si puiul.
Amestecam intr-un castronel 2 linguri de smanatana grasa, 1 lingurita pasta/praf de curry si cateva linguri de apa, in functie de cat de groasa este smantana. Sosul obtiunut il punem peste legume, amestecam si oprim focul. Mai trebuie sa adaugam sare si sa presaram deasupra patrunjel sau coriandru tocat si gata!
Se serveste ca atare sau cu o garnitura de orez alaturi.
1 comentarii:
Mmmm...yammy ! :D
Trimiteți un comentariu