Scones sunt un fel de chifle pe care britanicii le servesc la micul dejun, cu unt si dulceata. Sunt fie dulci, cu stafide sau orice alt fel de fructe uscate, fie sarate, cu branza, cascaval, busuic, rosii uscate, dupa gustul si imaginatia fiecaruia. Nu am incercat inca varianta dulce si o sa o fac cat de curand pentru a am auzit ca sunt divine. Pana una-alta, inca nu m-am saturat de scones sarate, cu branza si unt, ceapa si ardei.
Se unge foaia de aluat cu un ou batut iar apoi decupam cercuri, sau daca nu avem rabdare se taie aluatul cu cutitul (cu grija sa nu taiati fata de masa, like i did) in triunghiuri, patratele...orice forma vi se nazare. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins 20 de minute.
Sunt bune atat calde cat si reci, unse cu crema de branza, cu unt sau simple, servite la micul dejun cu lapte sau ca si gustare sarata langa un pahar cu bere. Pofta buna si sa aveti un weekend minunat!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu