ianuarie 21, 2011

Scones cu branza de capra,ardei si ceapa

0 Comments

 Uite o reteta pe care o "practic" de ceva timp dar cumva nu m-am vrednicit sa o public. Si tare pacat pentru ca este un deliciu. So today, i'll let the world to know!
 Scones sunt un fel de chifle pe care britanicii le servesc la micul dejun, cu unt si dulceata. Sunt fie dulci, cu stafide sau orice alt fel de fructe uscate, fie sarate, cu branza, cascaval, busuic, rosii uscate, dupa gustul si imaginatia fiecaruia. Nu am incercat inca varianta dulce si o sa o fac cat de curand pentru a am auzit ca sunt divine. Pana una-alta, inca nu m-am saturat de scones sarate, cu branza si unt, ceapa si ardei.

  Incepem prin a framanta 500 g faina cu un pachet de unt rece. Veti obtine un amestec nisipos de faina si bucatele mici de unt. Adaugam un plic praf de copt, 1 lg-ta rasa sare si amestecam. Se adauga 4 oua, 200 g smantana, 100 g branza rasa (cascaval, feta, parmezan, o telemea mai veche, dupa gust), un ardei capia taiat marunt si o ceapa mica taiata fin. Din toate astea se framanta un aluat (se mai adauga faina daca este nevoie ) care se intinde cam de grosimea unui deget.
  Se unge foaia de aluat cu un ou batut iar apoi decupam cercuri, sau daca nu avem rabdare se taie aluatul cu cutitul (cu grija sa nu taiati fata de masa, like i did) in triunghiuri, patratele...orice forma vi se nazare. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins 20 de minute.
  Sunt bune atat calde cat si reci, unse cu crema de branza, cu unt sau simple, servite la micul dejun cu lapte sau ca si gustare sarata langa un pahar cu bere. Pofta buna si sa aveti un weekend minunat!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu