ianuarie 04, 2011

Pateuri cu sunca, branza si ardei

0 Comments

 
    Ce se intampla cu resturile de pe mesele de la Revelion, Craciun sau alte sarbatori? Ce sa se intample... de cele mai multe ori ajung in cosul de gunoi sau in castronul lui Grivei. Si uite asa, aproape jumatate din mancarea achizitionata nu ajunge in stomacul romanilor, ci la ghena. Da...maaare risipa. Incerc sa evit pe cat posibil sa fiu si eu o risipitoare, si sa fac in asa fel incat sa ajunga la gunoi numai ceea ce trebuie.
  Un articol inspiring din numarul de decembrie al revistei Good Food mi-a aprins un beculet in legatura cu mancarea ce nu isi mai gaseste folos, dupa ce a impopotonat mesele imbelsugate de sarbatori. Asa ca am congelat pachetele cu sarmale, caltabos, salata beoff care cu siguranta se vor dovedi utile in a lazy afternoon cand nu o sa am chef de gatit dar papilele vor cere ceva bun.
 



  Cat priveste resturile de pe platourile de aperitive, mezeluri si branzeturi, tot Good Food m-a luminat cu o reteta de pateuri din foietaj, umplute cu sunca si branza. Nu este reteta a la carte, ci mai degraba o improvizatie cu ce am avut prin frigider.

         Luam - 1 pachet de aluat foietaj
                   - 4 felii sunca de praga taiate marunt
                   - 4 felii bacon taiate marunt
                   - 100 g branzeturi taiate marunt - eu am folosit brie, parmezan si cascaval
                   - 1 ardei capia taiat cubulete mici
                   - 250 ml lapte dulce
                   - 1 lg unt si una de faina, amestecate impreuna
                   - 1 legatura patrunjel tocat
                   - 1 ou batut pentru uns

  Facem un sos alb din lapte, pe care il punem la fiert iar cand a inceput sa fiarba, punem pasta de faina si unt, amastecand incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc, si adaugam ardeiul, verdeata, mezelurile si branza si amastecam incet, ca sa se acopere toate ingredientele cu sos.
  Din aluatul de foietaj se decupeaza cercuri cu diametrul de 15 cm, care se umplu cu amestecul de mezeluri si branzeturi iar marginile se preseaza cu dintii unei furculite. Se ung pateurile cu ou batut, se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins (200 grade C) cam 20-30 de minute pana devin aurii. Se servesc calde, se prepara usor si rapid iar rezultatul este un deliciu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu