 Ce se intampla cu resturile de pe mesele de la Revelion, Craciun sau alte sarbatori? Ce sa se intample... de cele mai multe ori ajung in cosul de gunoi sau in castronul lui Grivei. Si uite asa, aproape jumatate din mancarea achizitionata nu ajunge in stomacul romanilor, ci la ghena. Da...maaare risipa. Incerc sa evit pe cat posibil sa fiu si eu o risipitoare, si sa fac in asa fel incat sa ajunga la gunoi numai ceea ce trebuie.
    Ce se intampla cu resturile de pe mesele de la Revelion, Craciun sau alte sarbatori? Ce sa se intample... de cele mai multe ori ajung in cosul de gunoi sau in castronul lui Grivei. Si uite asa, aproape jumatate din mancarea achizitionata nu ajunge in stomacul romanilor, ci la ghena. Da...maaare risipa. Incerc sa evit pe cat posibil sa fiu si eu o risipitoare, si sa fac in asa fel incat sa ajunga la gunoi numai ceea ce trebuie. Cat priveste resturile de pe platourile de aperitive, mezeluri si branzeturi, tot Good Food m-a luminat cu o reteta de pateuri din foietaj, umplute cu sunca si branza. Nu este reteta a la carte, ci mai degraba o improvizatie cu ce am avut prin frigider.
Luam - 1 pachet de aluat foietaj
- 4 felii sunca de praga taiate marunt
- 4 felii bacon taiate marunt
- 100 g branzeturi taiate marunt - eu am folosit brie, parmezan si cascaval
- 1 ardei capia taiat cubulete mici
- 250 ml lapte dulce
- 1 lg unt si una de faina, amestecate impreuna
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 ou batut pentru uns
 Facem un sos alb din lapte, pe care il punem la fiert iar cand a inceput sa fiarba, punem pasta de faina si unt, amastecand incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc, si adaugam ardeiul, verdeata, mezelurile si branza si amastecam incet, ca sa se acopere toate ingredientele cu sos.
  Facem un sos alb din lapte, pe care il punem la fiert iar cand a inceput sa fiarba, punem pasta de faina si unt, amastecand incontinuu ca sa nu se lipeasca. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc, si adaugam ardeiul, verdeata, mezelurile si branza si amastecam incet, ca sa se acopere toate ingredientele cu sos. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu