ianuarie 20, 2011

Spaghetti cu spanac, lamaie si parmezan

0 Comments

    Gata in doar 10 minute! Asa ca, in drumul zilnic de la birou spre casa, nu trece pragul lui Ronald McDonald sau al Colonelului Sanders. Nu acolo e cina ideala! Opreste mai bine la bacania ta preferata, de unde pleci cu un pachet de paste, un borcan de spanac, o lamaie si o felie de parmezan.
  Ajungi acasa, te speli pe maini, iti pui sortul si te pui pe treaba. Fierbi pastele asa cum spun instructiunile de pe pachet. Intr-o tigaie mare, antiaderenta, incinge 3 linguri ulei de masline si rumeneste 4 catei de usturoi taiati feliute si cativa fulgi de chilli (dureaza 1 minut). Peste, pune spanacul, cu tot cu zeama si lasa-l sa fiarba la foc mediu 8 minute. Intre timp rade coaja de la lamaie. Jumatate din ea, adaug-o peste spanac, impreuna cu cateva frunze de busuioc uscat, o lingura de parmezan ras, o lingura de smantana, niste sare si niste piper. Pastele fierte si scurse se amesteca cu sosul de spanac si ...gata! In doar 10 minute :) Serveste-le imediat, presarate cu restul de coaja de lamaie si parmezan ras. Bun, sanatos si mult mai putine calorii decat o galeata trista de pui prajit in ulei.
  Sa aveti pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu