septembrie 06, 2011

Supa cremoasa de rosii

0 Comments

 "Cri, cri, cri, toamna gri... nu credeam c-o sa mai vii". Totusi, sa nu fiu rautacioasa, si sa recunosc ca inceputul asta de toamna nu este tocmai gri, din contra, este cat se poate de agreabil! E ca o vara dulce si blanda... sau ca o toamna bine dispusa ;)
 Si acum ca vara s-a dus, sa nu deprimam, mai vine alta la anul, right? Iar toamna are si ea punctele ei forte: zile nici prea calde, nici prea reci, covoare imense de frunze ruginii... aaa... mai ziceti si voi ca eu nu mai stiu.
 Era sa uit! Cel mai forte punct al toamnei (scuzati-mi exprimarea voit agramata) este abundenta de fructe si legume de prin gradini, de pe tarabe, de prin borcanele din camara. Stiti voi : ''Mere, pere in panere, / Prune bune si alune / Si gutui amarui, / Cu puf galben ca de pui", si multe muuulte altele.
 Este anotimpul in care se coc cele mai multe vegetale, perioada cu fructe si legume pe bune, crescute de primavara, parguite de arsita verii si culese acum cand sunt cele mai bune, mai pline de gust si substante hranitoare. Este anotimpul cand spunem adio rosiilor din Turcia si vinetelor crescute in sera din Dovlecia de Sud, pentru ca...sic... le avem si noi pe ale noastre.
Si apropos de rosii, ca tot e sezonul cand sunt dulci, carnoase si gustoase, zic sa le dam rolul principal pe masa de pranz. So, ladies and gentlemans, this autumn, Passion for Homecooking, in colaborare cu Laura's Cuisine Adventures si Parsley Sudios va prezinta: Cea mai cremoasa supa de rosii.

 Starring:   2 kg de rosii bine coapte, oparite 2 minute in apa clocotita, curatate de pielita si taiate cubulete
                 2 cepe medii, tocate si calite in 4 linguri de ulei de masline
                 3 catei de usturoi feliati si pusi la calit cand ceapa a devenit sticloasa
 Peste ceapa si usturoiul calit se adauga rosiile, se acopera oala cu un capac si se lasa sa dea intr-un clocot. Apoi verificam nivelul de lichid din oala. Pentru obtinerea unei supe creme, de obicei, lichidul trebuie sa acopere cam 3/4 din cantitatea de legume din oala. Asa ca daca mai este nevoie de lichid, completati cu apa calda. Se pune capacul si se lasa sa fiarba la foc moale, 15-20 de minute. Dupa expirarea timpului,se da oala de pe foc si intra in scena:
                  2 linguri de smantana grasa
                   sare si piper dupa gust, se adauga in oala si cu ajutorul unui mixer vertical, pasam supa pana obtinem o crema. Completam cu patrunjelul si busuiocul tocat si e gata de servit, cu crutoane sau fara, dupa cum va taie pofta.

      Nu ratati  "Supa cremoasa de rosii", din 7 septembrie, in farfuriile dumneavoastra!

                                                                                       Va salut cu pofta,
                                                                                                             Laura!
                

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu