iunie 29, 2011

Ciorba de perisoare din piept de pui, cu smantana si tarhon

0 Comments

  Cum zilele astea e mai racorica afara, eu zic ca e un moment prielnic sa fierb niste treburi in oala, adica sa pun de o ciorba, pe care sa o manac fierbinte, asa cum imi place mie...
 Ei bine, eu, fie ca e ger sau canicula, nu dau niciodata inapoi de la un castron de zeama fierbinte; zilele trecute cand erau 36 de grade la umbra, la mine in farfurie erau vreo 40: mancam ciorba de afumatura, fierbinte of course, dreasa cu smantana si ou :)) Senzatii tari, i know! Si la o zi dupa ce am dat gata ditamai "oloiul" de ciorba, am recidivat! Cu ciorba de perisoare, de data asta.
  Descriu acum procesul de infaptuire:
   Am calit in 2 linguri de ulei, 2 cepe tocate si 2 morcovi, de asemenea tocati. Am lasat legumele sa sfaraie 5 minute, apoi am stins totul cu 3 litri de apa calduta, am amestecat, am pus capac peste oala, am dat focul mic si am lasat totul sa fiarba domol.
 Am mai curatat de pielita 4 rosii medii si am tocat marunt 1 ardei gras si le-am pus deoparte.
  500 g de piept tocat de pui l-am amestecat cu 1 ceapa mica taiata marunt, 1 ou, un pumn de orez, sare si piper. Din amestecatura asta am modelat, cu mainile ude, perisore bite-size, pe care le-am cufundat in oala cu supa fierbinte. Le-am lasat sa se imprieteneasca cu toate cele ce se gaseau in vasul cu zeama cam 15 minte, dupa care am adaugat rosiile si ardeiul. Am lasat sa fiarba inca 10 minute mai pun in oala si o mana de orez, asa, sa fie mai spornica toata treaba.
 Cand orezul s-a fiert, am dres ciorba cu 3 linguri de smantana amestecata cu 1 ou, am potrivit-o de sare si am presarat desupra tarhon si patrunjel tocat. Am mancat-o fierbinte, cu mult ardei iute.A fost delicioasa! Sa aveti pofta, atat la mancat cat si la gatit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu