iunie 16, 2011

Dovlecei au gratin cu marar

0 Comments

  Stiti cat de mult imi plac mie dovleceii! Daca nu stiati, va spun acum: I'm MAD about them! Supa crema de dovlecei, dovlecei pane cu mujdei de usturoi, ciorbita de dovlecei cu bors, paste cu pesto de dovlecei... you name it, and i'll like it for shure.
  Si cum sa nu iti placa leguma asta delicata, cu gust dulceag, varatic si cu textura fina si ferma? Iar daca vei combina aceste legume delicioase cu ceva branza, oua si smantana si le rumenesti in cuptor, obtii ceva asa de bun, de ai vrea sa iti lingi si mustatile, daca le-ai avea ;)
  Acum sa va explic combinatia mai in detaliu...
Incepem prin a felia 4-5 dovlecei medii, pe care ii oparim in apa cu putina sare, timp de 5 minute, apoi ii scoatem si ii lasam la scurs intr-o strecurtoare. Intre timp batem 4 oua cu 150 ml de smantana iar cand aceasta compozitie s-a omogenizat, adaugam sare (nu prea multa, tinand cont ca vom adauga si branza sarata), piper si 1/2 de legatura de marar, tocata. Mai avem nevoie de 200 g telemea grasa data pe razatoare. De asemenea, puteti combina telemeaua cu cascaval sau branza de burduf, sau orice fel de branza care se topeste in cuptor.
  Ungem fundul si peretii unui vas cu ulei sau cu unt si aranjam un strat de dovlecei, peste care presaram un strat de branza rasa, si tot asa, pana epuizam ingredientele, ultimul strat adaugat fiind obligatoriu format din branza. Turnam deasupra compozitia din ou si smantana si dam dovleceii la cuptor cam 30 de minute, pana se rumenesc la suprafata. Se servesc calzi, dar sunt buni si reci, cu o lingura de smantana sau iaurt langa. Sa aveti pofta! Atat la mancat, cat si la gatit. ;)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu