aprilie 29, 2011

Paste cu pesto de leurda si dovlecei

0 Comments

   Ador sa merg la piata in perioada asta, cand tarabele sunt pline de tot felul de ''verzituri'' proaspete si fragede. Oferta este coplesitor de variata, de la spanac verde la untisor delicios, stevie, loboda, leurda, salata.... ce mai, in perioada asta, in piata vezi verde in fata ochilor! La propriu! ;)
  Evident, am experimentat cu ele o multitudine de retere, supe, tocanite, dar dintre toate acestea trebuie sa mentionez una surprinzator de gustoasa: pastele cu pesto de leurda.
  

 Pentru pesto, punem in robot 4 legaturi de leurda, spalate si cu coditele taiate, frumzele a doua legaturi de patrunjel, 50 g migdale prajite (sau nuci), busuioc uscat (optional), 50 ml ulei de masline, 1 lingura de smantana grasa si mixam pana ce devine totul o pasta. Daca mai este nevoie de lichid, puteti adauga ulei sau smanatana. La final potrivim de sare si adaugam 2 linguri parmezan ras (sau branza de burduf maruntita), mai mixam putin si gata!
    Pastele (jumatate de pachet) se pun la fiert. Intr-o tigaie incingem o lingura de ulei de masline si punem la calit un dovlecel taiat felii subtiri. Cand acesta s-a rumenit, dam tigaia de pe flacara si adaugam pesto si amestecam; el nu trebuie gatit ci doar incalzit putin, sa se mai elimine din iuteala leurdei. Se pun pastele fierbinti (scurse de apa) si amestecam din nou. In acest moment sunt gata de servit, cu putin parmezan ras presarat pe deasupra. Pofta la gatit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu