octombrie 30, 2011

Gulyas de pui

0 Comments

   Inainte sa bombaniti si sa aruncati cu pietre pe motiv ca gulyasul se face cu carne de patrupede (porc si vita, nu va ganditi la altceva), eu va spun ca gulyasul este un fel de mancare delicios, indiferent de tipul de carne continut.
 In armonie cu vremea de afara, este exact ce ai vrea sa ai in farfurie atunci cand vii infometat si infrigurat de la birou. Iar daca mai pui langa el o felie de paine de casa (reteta in curand) si un pahar de vin rosu, nu te vei putea opri din mancat...poate numai dupa a doua, a treia portie.

 Iata lista de ingrediente:
  • 2 cepe medii tocate
  • 3-4 catei de usturoi feliati
  • 4 linguri ulei vegetal
  • 2 morcovi taiati felii
  • 2 ardei kapia mari, tocati
  • 4 cartofi medii taiati cubulete
  • 800 g carne de pui taiata cubulete
  • 1 conserva rosii
  • 2 linguri cu varf de boia dulce
  • 1 lingura de boia iute
  • 1 frunza de dafin
  • 1/2 lingurita chimen
  • sare, piper
  • patrunjel tocat
 In cele patru linguri de ulei punem la sfarait carnea si o facem sa prinda culoare pe toate partile. Adaugam apoi ceapa, usturoiul, boiaua, chimenul si o piscatura de sare si piper, le ametim bine prin oala, sa se imprieteneasca toate intre ele. Urmeaza morcovii, iar 5 minute mai tarziu li se alatura ardeii si cartofii.
 Cand toate cele din oala au inceput sa sfaraie, se amutesc cu apa calda, atat cat sa le acopere. Acum adaugam frunza de dafin si conserva de rosii, apoi acoperim oala cu un capac si lasam totul sa fiarba inabusit cam o ora, amestecand din cand in cand.
 De indata ce legumele s-au fiert, carnea este frageda, suculenta si sosul s-a legat, dam gulyasul de pe foc, il potrivim de sare si piper, ii trantim deasupra o mana sanatoasa de patrunjel tocat si il servim asa aburind, cu o lingura de samantana... sau fara. Dar cu smantana e mai bun, leaga mai bine aromele si face sosul mai cremos. Sa aveti pofta! Si un inceput de saptamana frumos!

                                                                                                                     Laura.

                                                                                             

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu