octombrie 14, 2011

Inghetata cu sos de caramel

0 Comments

    J’ADORE ICE CREAM! Indiferent de vreme , chiar daca ploua , ninge , -20 de grade celsius... nu conteaza; si mai ales e ca un balsam atunci cand esti happy sau unhappy , fetele stiu de ce :) !
 Cu fructe , ciocolata , caramel sau simpla vanilie, depinde de gustul fiecaruia, am gasit o reteta , adaptata of course bucatariei mele.  
  Incepem cu 2 oua , un praf de sare, pe care le ametim bine cu mixerul; adaugam 100 gr zahar si 250 ml frisca lichida, mai mixam vreo 2-3 min and now u can be creative: puteti pune esenta de vanilie , stafide , ciocolata , cacao , esenta de rom , fistic , nuci si gata punem la congelator !
  Eu am facut sos de caramel , uite asa : 1 lingura de zeama de lamaie , 4 linguri de apa si 250 gr zahar se pun intr-o cratita pe foc si amestecam pana cand devine auriu. Acum oprim focul si adaugam 150 ml smantana lichida /frisca lichida amestecam pana se incorporeaza , mai punem 50 gr unt amestecam din  nou si GATA , lasam la racit ! ENJOY IT ;) !      

                                                                                                                           Ramona.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu