octombrie 09, 2011

Crema de broccoli cu crutoane

0 Comments

  It's real... e toamna... stau zgribulita in pat si ascult sunetul ploii nervoase lovindu-se de acoperisul casei mele, la televizor se repeta obsesiv: "a nins la munte, zapada pe Valea Prahovei, a nins la munte..." Damn, nici anul asta nu am vazut Transfagarasanul...  Imi pun castile in urechi, setez radioul, ProFm Oldies today.  Inchid ochii, visez la seri caldute de vara si la placinte cu fructe de padure...
  Curand realizez ca vara s-a dus, desi sunt in negare, toamna e tot aici si gandesc ca trebuie sa atenuez depresia cu ceva bun de mancare. Zis si facut! M-am tratat cu niste chocolate chip cookies, despre care va voi povesti mai tarziu si cu o crema milky si fierbinte de broccoli. Toate astea in timp ce ascultam pe repeat "Singing in the rain" :) .
   Now, cu o supa ce broccoli nu se face primavara, dar macar te incalzesti! Repede si bine.
     Incepem cu 2 cepe medii curatate si tocate, pe care le calim in 1 lingura de unt si 1 de ulei vegetal timp de 5 minute. Intre timp, curatam si spalam 2 legaturi de broccoli (eu folosesc nu numai "florile" ci si tulpinile legumei) le rupem in buchetele mici, apoi le punem peste ceapa. Completam cu apa calda, aproximativ 1,5 litri, astfel incat lichidul sa acopere legumele cam trei sferturi. Acopera vasul cu un capac, si lasa sa fiarba inabusit la foc mediu 15 - 20 minute.
  Pentru crutoane, taiem painea cubulete bite-size, le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le asezonam cu 2 linguri de ulei de masline, putina sare si  mixul preferat de condimente( eu folosesc verdeturi a la Provence), amestecam si dam totul in cuptorul incins pana se rumenesc.
  Inapoi la supa, cand legumele s-au fiert, le punem cu tot cu zeama in blender, impreuna cu 3 linguri de smantana, un pumn de cascaval rassare si piper si mixam pana cand toate cele devin de nerecunoscut.
  Servim crema de broccoli fierbinte, cu crutoane, smantana si patrunjel tocat. It's no sunshine but at least it gives you a warm, fuzzy feeling.

                                                                                                        Stay warm, folks!
                                                                                                                       Laura.
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu