ianuarie 11, 2011
Supa de porumb
22:15 0 Comments ceapa, corn soup, porumb, smantana, sos de vin rosu, supa de porumb, usturoi
Stiu...suna ciudat: supa de porumb... In retetele intalnite pe plaiurile noastre, porumbul se regaseste doar in salata de ton sau pe timpul verii, pe plaja. Dar supa asta este exact ce ai vrea sa manaci acum, pe vremea asta uracioasa si friguroasa. Cu gustul ei milky and buttery o sa te incalzeasca numaidecat si unde mai pui ca e gata in a blink of an eye!
Topim 4 linguri de unt intr-o cratita iar in el calim pentru 5 minute 2 cepe tocate si 4 catei de usturoi taiati feliute. Se potoleste sfaraiala din oala cu 100 ml vin alb (sa fie vin de calitate, de preferinta demi-sec) si se face o reductie timp de 2-3 minute. Se adauga 2 conserve boabe de porumb (500 g) iar peste se toarna 500 ml apa. Se pune capacul si se la sa sa fiarba 20 de minute.
Separat se dizolva 2 linguri faina in putina apa si se toarna amestecul peste supa (dupa expirarea celor 20 de minute). Se mai fierbe inca 5 minute, amestecand din cand in cand. Se drege supa cu 100 ml smantana si 2 linguri otet de vin alb si se potriveste de sare si piper alb. Se serveste fierbinte cu patrunjel presarat deasupra si cu paine prajita. Divin!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu