ianuarie 18, 2011

Piept de pui la tigaie cu sos de usturoi,lamaie si masline

0 Comments

  ...o cina light pentru ultima zi a saptamanii. E rapid de pregatit, deci te poti intoarce la lenevitul pe canapea in no time, si usor de digerat, meaning ca o sa ai un somn linistit, sa poti incepe saptamana intr-o stare fresh. Iar daca iti mai raman ceva resturi, le poti transforma intr-un sandvis savuros, pachetel pentru a doua zi la serviciu.
   Intr-o tigaie antiaderenta (sau tigaie tip grill) se incing doua linguri de ulei de masline. Se pune pieptul de pui dezosat si feliat (cam 2 cm grosime) care se gateste la foc mediu 5 minute pe o parte, 5 minute pe alta. La jumatatea timpului de preparare, dupa ce ati intors pieptul, se stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie mai mica, si se presara putin oregano uscat.
   Intre timp se curata si se zdrobesc cu putina sare doi catei de usturoi, pana obtinem o pasta. In pasta de usturoi incorporam putin cate putin (ca la maioneza) 3 linguri de ulei de masline, apoi adaugam 1 lingura zeama de lamaie, coaja de la o lamaie mica si 3-4 masline verzi sau negre, fara samburi, tocate marunt.
   Se scoate din tigaie pieptul de pui si se sareaza si pipereaza. Se unge fiecare bucatica cu sosul de usturoi si lamaie si se serveste alaturi de o salata verde, stropita cu ulei de masline si zeama de lamaie. Sau ma mai gandeam si la o salata de baby spinache... am ramas doar cu gandul pentru ca am lasat de bunavoie o mandrete de salata verde si crunchi sa imi moara in frigider. Drept pedeapsa, am avut parte doar de piept de pui cu sos de usuroi, lamaie si masline :) Pofta buna!
 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu