februarie 24, 2011

Pollo alla birra

0 Comments

 



   Reteta asta o punem pe raftul cu mancaruri simple si rapide, numai bune de facut cand ajungi acasa seara dupa o zi luuunga de munca si se simte nevoia unei cine home-made. Si unde mai pui ca e si pe placul masculilor, intrucat in reteta se regasesc doua componente pe placul lor: carne si bere!
    Am folosit pulpe de pui, cate una de caciula, pentru ca asta aveam in congelator atunci, desi as fi preferat ciocanele. Carnea de pui se spala; cu ajutorul unui servet de hartie se indeparteaza exccesul de apa, apoi se portioneaza(daca este cazul) si se "despieliteaza".
   Pe o farfurie se pun 4 linguri de faina si tavalim puiul prin ea. Il punem la prajit intr-o tigaie cu marginile mai inalte, in care am incins doua linguri de ulei de masline. Se rumeneste carnita pe toate parile, apoi turnam peste 500 ml bere blonda (recomand sa folositi o bere mai putin amaruie), alaturi de 4 catei de usturoi intregi, cateva frunze de dafin, piper boabe si un praf de sare. Acoperim tigaia cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute, pana scade lichidul si obtinem un sos de consistenta smantanii. In momentul asta, puiul nostru e gata de infulecat, si carnea de pe el este frageda, suculenta si ti se topeste in gura. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu