februarie 17, 2011

Supa de usturoi

0 Comments

  Afara, -6 grade, in casa e cald si bine; dar parca lipseste ceva... o supa fierbinte care sa combata efectele frigului de afara. Si cand dispozitia necesara nu este prezenta si nu se doreste sa se stea in bucatarie o ora or so, pana fierbe supa... ce e de facut? Ne punem pofta in cui? No way! Trebuie sa fie o solutie iar solutia se numeste: supa de usturoi.
  Suna ciudat dar este o supa milky, de iarna, care se face usor si din ingrediente pe care le numeri pe degetele de la o mana. Din cercetarile mele, am descoperit ca exista doua variante ale acestei supe: cea spaniola, care se prepara cu ulei de masline si cea frantuzeasca, cu unt si franzela. Eu am preparat varianta romaneasca, cu unt si ulei de masline, cu painea noastra cea de toate zilele si cu smanatana.

  Se iau doua capatani mari de usturoi, se curata si se taie feliute subtiri. Se incing intr-o oala o lingura de ulei de masline si o lingura de unt in care punem la calit usturoiul. Se lasa la calit 3 minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda. Peste, se toarna 1,5 litri apa calda si se lasa se dea in clocot (5-10 minute). 5 felii de paine mai veche taiata cubulete se pun in oala peste lichid. Se mai fierbe 2-3 minute, apoi se paseaza supa in blender, impreuna cu 3 linguri de smantana, sare si piper. Se serveste fierbinte, cu crutoane si branza rasa pe deasupra. Surprinzator de buna la gust. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu