februarie 05, 2011

Paine cu rosii uscate la soare si masline

0 Comments

 

 De cand cu lenea asta a mea, s-au strans la usa blogului o gramada de gateli, asteptand sa fie onorate cu cate o postare.
  Isprava povestita mai jos a avut loc acum vreo doua saptamani, cand am avut pofta de paine calda, proaspat scoasa din cuptor, unsa cu unt... Si eu cica vreau sa ma eliberez de colacelul dobandit pe parcursul sarbatorilor de iarna... Pfff...ya right!




  In 100 ml lapte caldut am dizolvat un cub de drojdie, 1 lingura de zahar si faina, pana cand compozitia a ajuns la consistenta smantanii. Se lasa sa creasca intr-un loc cald 20 de minute.
 Intr-un bol se pun 500g faina, 1 lg-ta de sare, amestecul de drojdie dospit, bucatele de masline si rosii uscate, 3 linguri ulei de masline si se framanta. Daca mai este nevoie de lichid se adauga lapte caldut.
  Am dospit aluatul 40 de minute, timp in care m-am gandit ce forma sa ii dau... Sa fie sub forma de chifle? Nope, am mai facut. Sa il pun in formele de chec? Nooo, sunt prea subtiri. Sa il coc in tava pt blat de tort? (se aprinde un beculet) Daaaa! Ar merge. Dar daca se lipeste si imi strica tava?
   Intr-un final, la sugestia don'soarei Honey Bunny Ramona, am impletit aluatul frumos si mi-am luat curaj, am uns forma de blat cu muuuuult ulei, ba chiar am si tapetat-o cu hartie, si am pozitionat aluatul cum m-a taiat pe mine capul, rezultatul fiind unul asemanator cu o turta de nunta, spre amuzamentul meu ;)).
   Am uns deasupra aluatul cu ulei de masline si am presarat sare grunjoasa, niste busuioc si oregano uscat. Am mai lasat la dospit inca 20 de min, apoi am dat-o la cuptor si am copt-o la foc mediu 40 de min.
 Cand a fost gata, am scos-o, am taiat-o felii, am spoit-o cu un stat gros de unt si... va dati seama ce a urmat. In caz ca nu, va zic doar atat: colacelul de pe burta mea va avea foarte probabil in curand un fratior! :)
  Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu