februarie 01, 2011

Crema de avocado cu verdeturi si usturoi

0 Comments

  Nelipsit din galantarele supermarketurilor din ziua de azi, avocado este un fruct foarte hranitor, aducand organismului un aport energetic mare, este plin de vitamine si foarte bine tolerat de organism. La inceput il cumparam ocazional si ma uitam la el cu jind, incercand sa ii gasesc o intrebuintare, in afara de a-l adauga in salalate sau in sandivisuri. Apoi am aflat ca daca il arunci in blender si il amesteci cu ce mai ai prin frigider, obtii o pasta delicioasa, numai buna sa o intinzi dimineata pe paine prajita (e mult mai sanatos decat untul sau crema de branza, de exemplu) sau in care sa cufunzi nachos sau bucatele de legume crude.
  La noi avocado se comercializeaza crud, adica il cumperi si il lasi doua-trei zile sa se coaca inainte sa iti faci de cap cu el. Asa ca am luat pulpa de la doua fructe coapte de avocado pe care le-am mixat in blender cu zeama de la o lamaie mica, 2 linguri ulei de masline extravirgin, doi catei de usturoi,o lingura de otet, o lingura de smantanasaremarar si patrunjel. Se mixeaza toate pana se obtine un amestec cremos; acum e gata de savurat.
 In functie de gustul si imaginatia fiecaruia, se pot adauga tot felul de condimente (oregano, busuioc, menta), verdeturi, ceapa uscata sau verde, bucatele mici de ardei capia, chilli, branza... si lista poate continua datorita gustului neutru al fructului de avocado. Savurati cu pofta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu