februarie 26, 2011

Coconut Lemon Pie

0 Comments

  ...sau pe romaneste, placinta cu nuca de cocos si lamaie. Placinta asa cum o fac americanii, cu o crusta subtire la baza si cu 10 centimetri de umplutura cremoasa si delicioasa. In cazul de fata, doua tipuri de crema: una de cocos iar cealalta de lamaie. Si se imprietenesc bine aromele, parca sunt facute una pentru cealalta, caci crema acrisoara de lamaie e exact ce trebuie pentru a tempera gustul robust si exotic al cocosului. 
  But enough with the chit-chat, hai sa trecem la treaba!
  


    Pentru crusta: se mixeaza in robot 350 g faina cu 150 g unt rece, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare. Cand ingredientele s-au amestecat bine, adaugam 6 linguri de apa rece (sau mai mult daca compozitia este prea uscata). Varsam mixtura pe o suprafata pudrata cu faina si framantam 1 minut aluatul, pana ce devine o coca pe care o intindem cu un sucitor intr-o foaie de 1/2 cm grosime. O punem intr-o forma de tarta cu margini mai inalte si presam bine cu degetele, apoi o intepam cu o furculita. Se lasa 15 minute in congelator, dupa care se coace in cuptorul incins 20 de minute. Dupa ce s-a racit, se pastreaza in frigider.
    Pentru crema de cocos: se pun pe foc mediu, timp de 5 minute, intr-un vas 250 ml lapte si 120 g fulgi de cocos, amestecand din cand in cand. Intr-un bol batem 2 oua si un galbenus cu 150 g zahar si 3 linguri de faina apoi adaugam gradual amestecul de lapte si cocos. Toata aceasta mixtura se toarna din nou in vas si se pune pe foc, amestecand constant, pana se ingroasa (5 min). La final adaugam 2 plicuri de zahar vanilat, punem crema intr-un castron si lasam sa se raceasca.
    Pentru crema de lamaie: batem cu ajutorul mixerului, 300 ml de smantana dulce de la frigider cu 5 linguri de zahar pudra si 2 plicuri de zahar vanilat. Cand amestecul s-a mai ingrosat un pic, punem coaja de la o lamaie si 2 lingurite de zeama (de lamaie) si incorporam. Se pastreaza la rece.
   Puteti inlocui smantana dulce cu frisca lichida, nemaiadaugand zahar decat daca este nevoie.
    Asamblare: incepem cu crema de cocos (rece), pe care o intindem cu ajutorul unei spatule deasupra crustei, apoi adaugam si crema de lamaie. Ornam cu feliute de lamaie si fulgi de cocos. Se recomanda sa se lase la frigider peste noapte si sa se serveasca a doua zi.
   
   Acestea fiind spuse, va doresc un week-end placut si pofta la gatit!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu