februarie 10, 2011

Cum sa faci cartofi prajiti in 2 linguri de ulei

0 Comments

  Daca mi se aprindea beculetul mai devreme, nu as mai fi mancat alea DOUA portii mari de cartofi de la McD the other day...imi era pofta si nu mai mancasem de mult... I deserve a spanky, i know :)  Ma consolez gandindu-ma ca de acum incolo nu voi mai manca deliciosii cartofi, prajiti in o tona de ulei toxic si cancerigen.
   Iata cum se face pentru a obtine doua portii: punem pe foc o oala cu apa si o lingurita de sare. Se aleg 5 carofi maricei, cu coaja rosie, care se curata de coaja iar cand apa din oala fierbe, adaugam cu grija cartofii, unul cate unul si ii lasam sa fiarba cam 10 minute. Nu trebuie sa fie fierti complet dar nici prea cruzi (faceti testul cu o furculita). Dupa ce au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se scurga intr-o strecuratoare. Cand au ajuns la o temperatura decenta, astfel incat sa putem pune mana pe ei, ii taiem feliute cam de un centimetru grosime, iar apoi se taie sub forma de bastonase sau orice alta forma doriti.
  Intr-o tigaie non-aderenta se pun la incins doua linguri de ulei, se aduga cartofii unul langa altul (nu trebuie sa se suprapuna) si se prajesc pana cand se rumenesc pe toate partile. Se scot pe un servetel, se presara deasupra sare sau mixul vostru preferat de condimente si, evident, se mananca fara prea multe mustrari de constiinta.
Pofta buna si sa nu se depuna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu