In frigiderul meu, plimbat de pe un raft pe altul, isi facea veacul de cateva zile un macrou afumat. Ma uitam la el cu jind, incercand sa ii gasesc o intrebuintare. Chiar nu stiam cu ce sa il combin; in urma cu o saptamana facusem o salata cu cartofi, sfecla si peste afumat, deci optiunea asta iesea din discutie. Si tanjeam dupa o crema de peste, dar stiam ca de obicei aceasta se prepara cu unt, ulei sau smantana. Produsele afumate se recomanda sa se consume cu moderatie deoarece nu sunt bine tolerate de organism si gandeam ca ar fi o prostie sa amestec un produs nesanatos cu altele la fel de nesanatoase, si sa mai si manananc rezultatul.
Asa ca am scanat cu atentie continutul frigiderului si am ales urmatoarele:
- 300 g iaurt degresat (se poate folosi si iaurtul normal)
- 200 g peste afumat
- 2 fire ceapa verde tocata marunt- patrunjel, marar tocat marunt
- 2 linguri suc de lamaie
Pestele afumat se dezoseaza daca este cazul iar apoi se paseaza cu furculita sau daca pestele are carnea mai ferma se toaca cu cutitul sau se marunteste cu ajutorul robotului. Iaurtul il scurgem de zer sau mai bine il punem intr-o strecuratoare cu ochiuri mici unde il lasam cam 30 de minute pentru a elimina zerul in excces.
Amestecam iaurtul cu pestele, ceapa, verdeata si zeama de lamaie. Si gata!!! Acum puteti savura o crema de peste fina, delicioasa dar cu mult mai putine calorii decat cea traditionala.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu