iulie 12, 2011

Gazpacho racoritor

0 Comments

  E liniste in bucataria mea zilele astea, pe cutite s-a cam asezat praful iar aragazul mai mai ca s-a acoperit de panze de paianjen. E mult prea cald sa indraznesc sa intreprind ceva... Si ca sa mai animez un pic un meniu format preponderent din salate (de fructe, de rosii, de varza s.a.m.d. ), m-am gandit la supa de rosii rece ca gheata, pe care spaniolii o folosesc pentru a se racori in fiecare zi: gazpacho.
 Dupa ce am ascutit cutitele blenderului, care erau o idee mai tocite decat dintii unui caine batran, am pus intr-insul ( nu in caine, ci in blender :p) urmatoarele: 7 rosii coapte de-a binelea, decojite si tocate grosier, 2 castraveti curatati partial de coaja, 1/2 ardei gras, 2 felii de paine, curatate de coaja si stropite cu putina apa, 2 catei de usturoi, frunze de busuioc proaspat sau uscat, 3 linguri generoase de ulei de masline, o mana de cuburi de gheata, chili dupa gust, o piscatura de sare si una de piper.
 Acum ne punem pe gatit! Adica pornim blenderul si il lasam sa bazaie, pana ce toate cele s-au invartit de s-au facut de nerecunoscut. Si gata! Se serveste rece, cu cuburi de gheata. Daca e foamea mare, punem alaturi si niste crutoane crocante din paine, aromate cu busuioc, usturoi si ulei de masline.
 Acestea fiind spuse, va urez pofta buna si sa aveti parte de racoare!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu