noiembrie 07, 2011

Crema dietetica de peste afumat

0 Comments

 Treaba asta este deja parte din  manunchiul de retete existente pe aici. But after careful consideration, am decis ca nu primeste atentia binemeritata. Mai ales ca e unul dintre my signiture dishes, are un gust grozav, nu contine margarina, unt si nici cantitati enorme de sare sau E-uri, precum produsele de acelasi fel ce sa gasesc in comert. Oh... sa nu uit ce era mai important: it taste the same as the real thing!
  Iata de ce aveti nevoie:

  • 200 g macrou/hering afumat, fara oase, solzi & co.
  • 200 g iaurt
  • 2 cepe verzi tocate
  • patrunjel tocat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  Lunga lista, nu? :))

 Inainte sa ne apucam de treaba, sa va mai spun doua vorbe... ma rog, mai multe ;)
  •  Pay some attention atunci cand cumparati pestele afumat, pentru ca dragii nostrii producatori au prostul obicei sa imbibe pestele cu diferiti conservanti (nitrit de sodiu, usually). Nu inteleg de ce, pentru ca procesul de afumare in sine este o metoda de conservare.
  •  Intrucat este o reta dietetica, probabil va ganditi ca ati putea folosi iaurt dietetic. Recomandarea mea este sa folositi un iaurt gras, de calitate (nu Danone, Tnuva care vand gelatina alba sub forma de iaurt), facut asa cum trebuie, care este gustos si mult mai sanatos decat un iaurt cu 0 % grasimi, ultraprocesat si cu gust de carton.

 Acestea fiind spuse, let's get it startted!

   Carnea de peste se pune intr-un bol si se zdrobeste cu furculita.
Apoi procedam la fel ca la maioneza: adaugam pentru inceput cate o lingura de iaurt si amestecam bine, pana pestele se face de nerecunoscut si se imbratiseaza "mumos cu iaurtul". Toata treaba asta dureaza cam 30 de secunde si odata ce am obtinut pasta de peste, adaugam restul de iaurt,verdeturile, zeama de lamaie si amestecam din nou.
 De obicei, pestele afumat este deja sarat, asadar gustati si decideti daca mai trebuie asezonat sau nu. Then enjoy it, cuz it taste great!

 Acum va las, mi s-a facut pofta de salata beouf, asa ca ma duc sa ma satisfac. I just love my cooking skills!



                                                                                                                 Toodleloo,
                                                                                                                          Laura.
                                                                                                          

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu