octombrie 24, 2010

Spicy & hot for winther: ardei iuti murati cu ceapa

0 Comments

    Asa se face toamna: se ia toata abundenta asta de legume si fructe si se baga la borcan pentru zilele pustii si reci de iarna. Bunicii nostri faceau asta ca sa aiba ce manca pe parcursul anotimpului rece cand pamantul nu da roade. Noi facem asta sa nu mai cumparam treburile alea mutante de prin hipermarketuri. Minunatiile secolului XXI zic ei; eu zic ca nu e nimic minunat in legatura cu gustul de carton al vegetalelor in extrasezon. Sa revenim asadar...
 Am si eu o grija atunci cand vine vremea muraturilor si anume sa indes in borcane feliute de ardei iuti-iuti alaturi de bucatele mici de ceapa. Va imaginati ca nici anul asta nu am facut exceptie :)

           Cum se face? Simplu...
    Se ia 1 kg de ardei iuti, se spala si se taie feliute. Mai tocam si vreo 3 cepe medii si punem totul intr-un bol incapator. Peste toate astea punem cam o mana de sare si amestecam. Punem compozitia in borcane curate si dezinfectate. Cu zeama se face asa: borcanul se umple pe jumatate cu apa rece, iar restul cu otet. "Capacim" bine borcanele and you've done it! Ardei iuti cu ceapa pentru gateli picante. Enjoy!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu