decembrie 02, 2010

Chocolate lava cake

0 Comments





     Se spune ca prajitura asta exista datorita unei greseli, dar este cea mai delicioasa eroare pe care am mancat-o vreodata :) Si sunt recunoscatoare bucatarului sef care a comis-o prima oara pentru ca este atat de buna incat am impresia comiterii unui pacat atunci cand o mananc.






  


    Ingrediente: - 2 oua intregi
                        - 2 galbenusuri
                        - 200 g ciocolata amaruie (2 tablete)
                        - 200 g unt
                        - 100 g zahar pudra
                        - 80 g faina
                        - 1 plic zahar vanilat


     And here we go:

  1. Ciocolata rupta bucatele se topeste impreuna cu untul in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi. Aprindem cuptorul de la aragaz si il lasam sa se incinga.
  2. Ouale si galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana la dizolvarea completa a acestuia (cam 3-4 minute).
  3. Amestecam ciocolata cu spuma de oua. Cernem faina deasupra si o incorporam cu grija, sa nu se formeze cocoloase.
  4. Ungem 5 cescute de cafea din ceramica (sau forme ramekin) cu untul ramas si turnam compozitia, umpland formele cam la 3/4 din capacitatea totala. Le dam la congelator cam 30 de minute.
  5. Prajiturelele se coc nu mai mult nici mai putin de 15 minute, pentru ca vrem ca interiorul sa ramana semilichid. Daca folositi cesti de cafea, fiti fara grija, nu se vor crapa pentru ca stau in cuptor putin timp.
     Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se odihneasca 5 minute. Se servesc direct din cescuta sau pentru un aspect profi, le rasturnam pe o farfurie de desert.

     Le putem pudra cu zahar, le putem servi fierbinti cu inghetata alaturi, cu menta proaspata, cu sos de ciocolata sau zmeura... lasati-va imaginatia sa se manifeste.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu