decembrie 29, 2010

Ciulama de ciuperci dietetica

1 Comments

                                                                                                                                                                                                                                     
   Continuam suita de retete care ne ajuta sa give a break stomacelului nostru, chinuit tare cu ocazia Craciunului. So ghici ciuperca ce e? :)
  E o ciulama dietetica si delicioasa de ciuperci, care poate fi asociata cu carbohidrati fara efecte drastice asupra sistemului digestiv sau a siluetei. Si ce o face speciala si usor de digerat este modul de preparare diferit de cel clasic.
   Incepem prin a pune la fiert 500 de ml lapte dulce (degresat daca este cazul), impreuna cu 2 catei de usturoi feliati, o ceapa mica taiata in 4 si o jumatate de lingurita de oregano uscat. Lasam sa fiarba la foc moderat 10 minute, timp in care spalam si taiem 1 kg de ciuperci proaspete.
  Se pun ciupercile peste laptele aromat, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit pana se inmoaie (tot vreo 10 minute). Daca vreti ca sosul din ciulama sa iasa deschis la culoare, fierbeti ciupercile separat, scurgeti-le si apoi adaugati-le peste lapte.
   Dizolvati 2 linguri de faina in 4 linguri de lapte(cu grija sa nu se formeze cocoloase) si adaugati amestecul peste ciuperci si lapte. Lasati sa fiarba cateva minute, pana se ingroasa sosul si ajunge asemanator cu consistenta smantanii, amestecand des.
   La final adaugati sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte cu mamaliguta. Pofta buna!

1 comentarii:

Anonim 30 decembrie 2010 la 17:45

mmmiam i'm drulling already....

Trimiteți un comentariu